Bij Marleen

Kleinschalige kinderopvang in een huiselijke omgeving

Ik ben Marleen Dalhuisen. Samen met mijn man Evert Jan en dochtertje Yaƫl (18-08-2014) en zoontje Benjamin (26-05-2017) woon ik in Wageningen op de Gruttoweide. We hebben een prettig rijtjeshuis met een tuin in een groene wijk met veel speelmogelijkheden.


Ik heb de SPH afgerond, en ben vervolgens als invalkracht aan het werk gegaan op een dagcentrum voor kinderen met een beperking en  eenop dagbehandelingscentrum voor kinderen tot 7 jaar. Vervolgens ben ik in de reguliere Kinderopvang terecht gekomen. Hier heb ik met alle leeftijdsgroepen gewerkt (BSO, Kinderdagverblijf 0-4, en Peuterspeelzaal). Ik heb naast mijn groepswerk altijd gewerkt als assistent leidinggevende, en me o.a. bezig gehouden met planning, kwaliteit en oudercontacten.


Ik besloot per maart 2015 mijn baan op te zeggen om als gastouder kinderen op te kunnen vangen. De voordelen van gastouder ten opzichte van kinderopvang vind ik de kleinschaligheid waardoor er nog meer aandacht is voor de individuele kinderen, de huiselijke sfeer, geen wisselende pedagogisch medewerksters maar de gastouder als vast gezicht, en het hebben van veel meer tijd om er met de kinderen op uit te trekken.