top of page

Onze Dagindeling

Hieronder is in grote lijnen de dagindeling beschreven. Dit is een leidraad, waar soms ook van afgeweken wordt. Dit hangt af van wat we die dag allemaal doen en hoe de groepssamenstelling is. De jongste kindjes volgen de hele dag sowieso hun eigen ritme.


7.00 Vanaf dit moment kunnen de eerste kinderen worden gebracht. Er is tijd om even te bespreken hoe het gaat met het kind, en voor het kind de tijd om even rustig binnen te komen. Vervolgens kan het kind afscheid nemen van zijn ouder, we zwaaien samen bij het woonkamerraam.


9.30 Met elkaar zetten we spulletjes klaar op tafel (fruit, voldoende bekers etc.). De kinderen doen zo veel mogelijk mee bij het aan tafel moment. Een baby die wakker is kan er op schoot gezellig bij zijn. De kinderen krijgen drinken (Thee, water of diksap. Wat ze gewend zijn en wat ouders willen) en fruit. Aan tafel hebben we ook de tijd om samen wat te zingen en ik lees voor.


10.00 Sommige kinderen zullen in de ochtend slapen, met de andere speel ik buiten in de tuin of ik bied binnen een gezamenlijke activiteit aan. Kinderen kunnen ook vrij spelen wanneer ze dit liever willen.


12.00 Tussen de middag eten we gezamenlijk een broodmaaltijd aan tafel. De kinderen mogen weer helpen bij het dekken van de tafel.De lunch is een rustig moment op de dag om even bij elkaar te zitten. Er is brood, melk, thee, beleg. Soms maken we iets zoals verse soep of een tosti bij de lunch, bied ik groente aan of koken we een eitje.

12.30 Na de lunch gaan de kinderen die 's middags slapen naar bed. Voor de oudste kinderen die niet meer slapen is er tijd om te spelen.


15.00 We eten en drinken nog een keer wat met elkaar. Dit is meestal fruit of rauwkost en een rijstwafel of soepstengel. We kunnen vervolgens nog een gezamenlijke activiteit doen, of gaan met z'n allen lekker naar buiten.


16.30 vanaf ongeveer half 5 worden kinderen weer opgehaald door hun ouders. Kinderen die nog niet gehaald zijn kunnen rustig nog een spelletje spelen, een boekje lezen etc.

bottom of page